Голямата Стара река в красивата Карловска долина

Голямата Стара река в красивата Карловска долина

В подножието на Стара планина, скътан сред красива природа и вековна история, се намира град Карлово. Град, който всеки българин обвързва с името на Васил Левски, с непоколебимият му дух и непоклатима вяра. Тук и до днес сякаш е запазен духа на Възраждането, а спомена за героите на Карлово никога не избледняват.

Освен вековната си история Карлово ще ви омагьоса и със великолепната природа, която го заобикаля. В миналото той се е прославил и като център за производство и преработка на розов цвят, чийто празник се чества и до наши дни. Ако посетите градчето в първата неделя на месец юни ще имате възможност да се полюбувате на Празника на розата, по времето на който всичко се преобразява и кипи от живот. Естествено ако не обичате шума и тълпите хора може да посетите града и през останалото време на годината, когато спокойно ще може да се разходите по красивите карловски улици и да се полюбувате на тяхната красота.

Ние се озовахме в Карлово съвсем случайно, защото не беше включен в обиколката, която бяхме планирали за този уикенд. Поспряхме за да отпочинем от дългия път и открихме едно прекрасно място за тази цел – градски парк, изключително приветлив и подържан. В покрайнините на това китно местенце може да се възползвате и от прохладата, която величествената Стара река ще ви предложи. Лъкатушеща междудревни скали, изпълнена с безброй водопади и примамливи поточета, това място определено ще ви помогне да забравите забързаното ежедневие.

Освен красивата си природа град Карлово ви предлага възможност да се докоснете и до редица позабравени български занаята, които ще ви помогнат да усетите магията на миналото време и духа на карловските майстори.
Дори една кратка разходка в това китно градче ще ви помогне да се заредите с енергията и спокойствието, които се губят в големия град. Всеки заслужава да го изпита, нали?! Хайде колата към Карлово запали 

 

UnfoldAI Machine Learning tutorials